Месец на квалитет: Дозволете националните брендови да ја покажат својата вистинска квалитетна производна сила!

Септември е национален „месец на квалитет“.

Активноста „Месец на квалитет“ започна во 1978 година. Во тоа време, по една деценија катастрофа, националната економија на мојата земја почна да закрепнува.Многу претпријатија имаа ниска производна ефикасност и сериозни проблеми со квалитетот.Поради оваа причина, поранешната Државна економска комисија издаде „Известување за спроведување на активноста „Месец на квалитет“ до целата земја на 24 јуни 1978 година и одлучи да ја започне активноста „Месец на квалитет“ на национално ниво во септември секоја година за промовирање идејата за „Квалитетот на прво место“ и воспоставување „Трендот на производство на висококвалитетни производи е величествен, а производството на пониски производи е срамно.

Оваа година, 20 одделенија, вклучително и Генералната управа за надзор на пазарот, спроведоа активности „Месец на квалитет“ низ целата земја на тема „длабинска имплементација на акции за подобрување на квалитетот и енергично промовирање на изградба на квалитетна земја“.Следете го квалитетот, создадете квалитет и уживајте во социјалната средина на квалитет, подобрете го механизмот за работа со голем квалитет, спроведете длабински активности за подобрување на квалитетот, сеопфатно подобрување на квалитетот на производите и услугите, подобрување на националната конкурентност за квалитет и создавање добра социјална атмосфера за солидно промовирање на изградба на квалитетна земја.

Овогодинешните активности „Месец на квалитет“ исто така се во полн ек како и претходните години.

Всушност, „Зајакнувањето на земјата по квалитет“ отсекогаш била национална стратегија.Централниот комитет на партијата и Државниот совет секогаш придавале големо значење на прашањата за квалитетот.Го одобри формирањето на „Кина награда за квалитет“.„Произведено во Кина 2025“ исто така јасно е наведено: Квалитетот мора да биде спас за градење на производствена моќ, сеопфатно да ја консолидира основата на квалитетот на производот, постојано да ја подобрува вредноста на корпоративниот бренд и целокупниот имиџ на „Произведено во Кина“ и да го преземе развојот патека на победа по квалитет.

Гледајќи наназад во изминатите десет години, кога станува збор за квалитетот на Seiko, луѓето прво помислуваат на Германија;кога мислат на врвните капаци на тоалетот, прво помислуваат на Јапонија... Долги години, концептот „странските брендови се поквалитетни“ е длабоко вкоренет и спомнат и „Произведено во Кина“, но само впечатокот за „ low-end“ и „послаб квалитет“.

Оваа состојба не се промени до изминатите десет години.

Според новата економска екологија, „Произведено во Кина“, кое некогаш се потпираше на трошоците и обемот, воведува точка на флексија на трансформација и надградба под бранот на глобализација и интелигенција.Особено по децении независно технолошко подобрување, „Made in China“ прави големи чекори кон „Made in China“ и „Made in China“.

Во последниве години, голем број компании со извонредни иновациски способности, големи водечки улоги, добри развојни потенцијали и силна меѓународна конкурентност се појавија во различни индустрии, како и голем број „прецизни, посебни, нови и иновативни“ компании со силни професионални способности во пазарните сегменти и области.„Мало џиновско претпријатие и единствен шампион.Покрај тоа, сериите на познати кинески брендови почнаа да стануваат познати во странство, како што се Huawei во индустријата 3C, Gree во индустријата за електрични апарати итн. Овие кинески брендови не само што заземаат место во животите и главите на глобалните потрошувачи , но и направи „Made in China“.Ослободете се од вродениот впечаток на низок, евтин и инфериорен квалитет и постепено преобразете се во прекрасен и сигурен квалитет „Произведено во Кина“.

Во исто време, додека компаниите продолжуваат да ги подобруваат своите технолошки иновативни способности, значењето на „квалитетно производство“ исто така претрпе длабоки промени.„Квалитетното производство“ повеќе не се однесува само на квалитетот на производите, туку лежи и во вредноста на брендот, иновативната технологија и генијалната услуга.Почекајте сеопфатни надградби.

Сега, најдобро време е националните брендови вистински да ја покажат силата на квалитетното производство и да ја раскажат приказната за брендот „Произведено во Кина“ на светот!

Поради оваа причина, Организациониот комитет за награда за квалитет „Билинг“ и Истражувачкиот центар за квалитет на живот во домот заеднички лансираа нова колона за пренос во живо „Креатор на квалитет“ заедно со национална авторитетна агенција за инспекција на квалитет и авторитетна медиумска платформа.Колумната треба да ги посети водечките компании за производство на домашен квалитет во форма на пренос во живо и користи „директен пренос на форум + фабрички пренос во живо“ како основна содржина за да се отклучи квалитетот на големата земја зад квалитетот на брендот на сеопфатен начин. .

Организациониот комитет на наградата за квалитет на вриење, професионални медиуми и експертски групи од 19 авторитативни институции за инспекција на квалитет на национално ниво влегоа во фабриката за квалитет на брендот, а преку методот на искуствено фабрички пренос во живо, паметната фабрика се прикажува во реално време + истражување и развој во реално време и производствена реалност + директен пристап до првата линија Врски за контрола на квалитетот + експерти на лице место толкување на предностите за квалитетот на производот како основна содржина, сеопфатен приказ на квалитетот и генијалноста на кинеските брендови за мебел за домови и преку двојни авторитативни одобрувања за изградба на високо квалитетни домашни брендови во јадрото IP за квалитет на кинескиот мебел за домот и ја зајакнуваат индустријата на брендот Лидер за квалитет.


Време на објавување: 23-септември 2021 година